Ana içeriğe atla

Saç botoxu Keratin bakımı nedir?



Selam Bayanlar
Bugünün konusu saçlarımız ve onların bakımı. Artık saçını boyamayan yok denecek kadar az. Boya, fön, düzleştiriciler saçın kırılması, incelmesi ve matlaşmasına sebep oluyor. Hele benim saç yapım gibi kuru, elektriklenen, fulll asi saçlarınız varsa ve şekil almıyorsa ne dalga oluyor ne düzleşiyorsa bu uygulama sizler için.


Yukarıda resimde paylaştığım gibi uygulama sonrası sadece kuruttuğum saçlarım ve "saç botox" um. Saç Botoxu protein ve amino asitlerin nanoteknolojik yöntemle saça uygulanmasıdır.  Her kuaförün uyguladığı marka farklı ama uygulama aynı. Saç markanın şampuanı ile yıkanır ve sonrasında bakımı yapacak ürün ıslak saça uygulanır bi süre beklemede bırakılır ve saça ısı verilir. Saç ısı aldıkça katılaşıyor yaklaşık 40 dakika süren işlem sonlandığında yıkanıyor. Önce fön sonra düzleştiriciyle ürün saça fixleniyor. Sarılar daha parlak, daha yumuşak, saçta dolanmalar olmuyor ve en önemlisi föne gerek kalmayan bir şaç ortaya çıkıyor. Uygulamanın ömrü kullanacağınız şampuan ve maskelerle uzatılabilir ama ortalama 8 hafta kullanılıyor.
NOT: Bu uygulama için şunu söylemem şart bence kışın yaptırılmalı çünkü saçın bu şekilde düzleşmesi için saçın ısı görmesi yani çok iyi kurutulması lazım. Islak bırakıldığında aynı yapı oluşmuyor.

Yorumlar